Stamhoofd

Wat is stamhoofd? 

Stamhoofd is een open-source online software platform gemaakt voor en door verenigingen. Een account als vereniging biedt de mogelijkheid om online webshops te creëren en om de ledenadministratie volledig digitaal te organiseren. Het bespaart ons veel tijd en moeite maar het is vooral een pak overzichtelijker en super makkelijk! Je kan als ouder zelf je kind inschrijven voor het nieuwe Chirojaar/kamp/weekend.. alsook te aller tijde de medische fiche aanpassen. 

 

Wanneer zullen jullie stamhoofd gebruiken?  

Zo goed als altijd! Van inschrijvingen voor weekends tot kamp en van bestellingen voor het eetfestijn tot dagactiviteiten (zoals Plopsaland). Het is dus zeer belangrijk dat je als ouder een profiel aanmaakt en  gebruikersnaam en wachtwoord goed bijhoudt ;) Dit zal u immers tot het einde van haar leden-jaren nodig hebben! 

 

Hoe maak ik een profiel aan? 

Normaal heeft elke ouder reeds een mail gehad waar onderaan een rode knop te zien was om uw profiel aan te maken. Een profiel aanmaken kan ook via de link hieronder. Vindt u de mail niet terug of ondervindt u nog moeilijkheden bij het aanmaken of aanpassen van het profiel? Bel, sms, mail of spreek gerust een leidster aan! Wie al een profiel heeft aangemaakt kan via onderstaande QR-code of via de link (https://chiro-hermeline.stamhoofd.be) inloggen of een nieuw profiel aanmaken. 

 

 


HET UNIFORM

De Chiro-outfit is verplicht vanaf de biekes (3e leerjaar) maar altijd in volledig Chiro uniform aan de poort staan is zeker niet nodig. Indien jullie min. 1 kledingstuk (bv. de rok) van de Chiro aanhebben, is dat zeker voldoende! 

Het uniform is aan te kopen in De Banier (www.debanier.be).

De drie dichtste Chiro winkels zijn te vinden in Gent, Aalst en Sint-Niklaas. 

 

Ben je jonger dan de biekes? Dan is het uniform vrijblijvend en verwachten we jou 's zondags in kleren die tegen een stootje en vlekje kunnen. 

 

 Een bezoekje aan de afdelings- of groepsleiding kan jullie ook verder helpen. Bij ons bestaat de mogelijkheid tot de aankoop van tweedehands kledij alsook het aankopen van unieke Chiro Hermeline truien of T-shirts! 

 

 

Onze Chiro Hermeline T-shirts kosten €15. Deze kan in het rood, zwart en blauw besteld worden.

 

Onze truien kosten €25. Dit kan enkel in het rood besteld worden.ONGEVALAANGIFTE

Vraag de leiding een ongevallenverklaring. Laat dit invullen door de dokter.

Bezorg dit ingevulde formulier terug aan de Chiro. De leiding zal het ongeval aangeven bij Chiro Nationaal.

 


FISCALE ATTESTEN

Sommige activiteiten van de Chiro (weekend, kamp, ...) zijn fiscaal aftrekbaar maar geldt enkel voor kinderen onder 14 jaar.

De leiding bepaalde zelf, in samenspraak met Jeugdraad Wetteren, dat enkel de kampactiviteit hiervoor in aanmerking komt. 

Vraag het fiscaal attest aan de groepsleiding. 


ZIEKENFONDS

 

Verschillende ziekenfondsen geven een tegemoetkoming aan het lidgeld/kampgeld van een jeugdbeweging. Een combinatie van lidgeld & kampgeld is niet mogelijk. Ouders die een tegemoetkoming willen aanvragen, vragen hiervoor een blanco attest bij hun ziekenfonds. Laat dit door de groepsleiding invullen.

Download
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld.pdf
Adobe Acrobat document 61.3 KB
Download
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld CM
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB
Download
Aanvraag Terugbetaling Kamp
Aanvraag Terugbetaling Kamp.pdf
Adobe Acrobat document 313.4 KB
Download
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld OZ
Aanvraag Terugbetaling Lidgeld OZ.pdf
Adobe Acrobat document 105.0 KB


OCMW

Mensen die het financieel wat moeilijker hebben, kunnen bij het OCMW van Wetteren een tegemoetkoming aanvragen voor de verschillende activiteiten.

Voor meer informatie kan u vrijblijvend terecht bij het OCMW.

 

-      Telefoonnummer: +32 9 365 73 73

-      Mailadres: info@sociaalhuis.wetteren.be

 

-      www.sociaalhuiswetteren.be


Privacyverklaring

Download
Privacyverklaring Chiro Hermeline
Privacyverklaring Chiro Hermeline.pdf
Adobe Acrobat document 88.1 KB

Contacteer ons 

Femke Bekaert 0487 48 32 17

Marte Verstraeten 0468 32 54 80 

chirohermeline@gmail.com